پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

دو مشکل عمده در حوزه منابع آبی خراسان‌رضوی | مجوز‌هایی از جنس برداشت بیشترازظرفیت آبخوان‌ها

  • کد خبر: ۲۲۷۲۸۱
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
دو مشکل عمده در حوزه منابع آبی خراسان‌رضوی | مجوز‌هایی از جنس برداشت بیشترازظرفیت آبخوان‌ها
استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برداشت زیاد از سفره‌های زیرزمینی و مدیریت‌نکردن آلودگی‌های آبی با آلاینده‌ها از عمده چالش‌ها در حوزه آب در استان خراسان‌رضوی است.

کامران داوری در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز تصریح کرد: از دهه‌های گذشته، عمده مشکل ما در حوزه آب استان، مقدار آب مجوزدار برداشت‌شده بیشترازظرفیت آبخوان‌ها بوده است و این امر باعث می‌شود تاکنون مشکلاتی را چه برای سفره‌های زیرزمینی و چه در بحث فرونشست زمین داشته باشیم.

وی گفت: چه برداشت‌های مجاز و چه غیرمجاز از چاه‌ها فراتر از ظرفیت حوزه آبی ما بوده است و متأسفانه این مجوز‌های برداشت در حالی داده می‌شود که ما هرساله با افت آب در سفره‌های زیرزمینی و نیز شوری آب مواجه بودیم.

به گفته عضو هیئت‌علمی گروه آب دانشگاه فردوسی، متأسفانه مراقب آلودگی همین مقدار آب محدودی هم که وجود دارد، نیستیم و آلاینده‌ها به آب‌ها اضافه می‌شود و تصفیه درستی انجام نمی‌شود و آب‌های کم‌تصفیه‌شده یا بدتصفیه‌شده وارد کشف‌رود می‌شود و یک دنیای آلوده را هم آنجا به وجود می‌آورد.

داوری یادآور شد: تنهاراهکار این است که آلودگی آبی تولیدشده مدیریت شود و برداشت‌ها با مقدار آب موجود تناسب داشته باشد.

دو مشکل عمده در حوزه منابع آبی خراسان رضوی | مجوز‌هایی از جنس برداشت بیشتر از ظرفیت آبخوان‌ها

وی افزود: تغییر اقلیم در سال‌های گذشته نوسانات آب‌وهوایی را تغییر داده است و در چند سال اخیر، جابه‌جایی فصلی صورت گرفته است؛ لذا مدیریت آب در گذشته با مدیریت آب در شرایط کنونی باید فرق کند. در شرایطی که بارندگی‌های رگباری صورت می‌گیرد، یکی از کار‌هایی که باید حتماً به آن توجه شود، پروژه‌های نفوذدادن آب به سفره‌های زیرزمینی است. این غیر از پروژه‌های آبخیزداری است که باعث می‌شود بالادست‌ها سبز شود و باران فرسایشی ایجاد نکند و جریان آب آرام ترشود ولی مقدار زیادی باران در پروژه‌های آبخیزداری تبدیل به رطوبت خاک می‌شود و بستری برای رشد گیاه در آن نقطه است. اما در بیلان منابع آب، آب را مصرف می‌کند. 

این استاد دانشگاه تأکید کرد: در شرایط کنونی، تأکید ما بر این است که پروژه‌های آبخیزداری باید تبدیل به پروژ‌ه‌هایی شود که تا حدامکان روان‌آب‌ها را به سفره زیرزمینی انتقال دهد که متأسفانه در این مدت در انجام این دسته پروژ‌ه‌ها موفق نبودیم.
دو مشکل عمده در حوزه منابع آبی خراسان‌رضوی | مجوز‌هایی از جنس برداشت بیشترازظرفیت آبخوان‌ها

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->